Omni är Sveriges bästa nyhetstjänst

Coronapandemin har fått besökarna att komma allt oftare till svenska nyhetssajter. Att hålla sig uppdaterad med korrekt information om pandemin prioriteras högt när människor plötsligt står inför en kris. Och vinnare i det racet är nyhetstjänsten Omni – utsedd till Sveriges bästa nyhetssajt av nättidningen IDG.

När Topp100, IDG:s tävling som listar Sveriges bästa sajter och nättjänster, nyligen avgjordes stod det mellan Omni, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Newsworthy och Expressen i kategorin Sveriges bästa nyhetssajt. Vinnare blev Omni och det är både produkten i sig och nyhetsarbetet som juryn hyllar i sin motivering:

”När coronakrisen brakade loss på allvar i början av året var det Omni som blev vår trygga hamn i strömmen av nyheter. Omni levererar snabba och korrekta nyheter, allt paketerat i en app (och sajt) som känns både snygg, lättöverskådlig och lättnavigerad” -skriver Topp100/IDG.

Det är tredje gången Omni vinner priset som Sveriges bästa nyhetssajt. – Det här är lika mycket ett pris till våra läsare som till oss själva. Omni har från start utvecklats tillsammans med sina läsare och det är främst dem vi har att tacka för vad Omni är i dag, säger chefredaktör Markus Gustafsson. Läs hela motiveringen här

Dela: