Schibsted och Bonnier News skapar gemensam valuta för online video

Serdar Ok, Head of Insight på Bonnier News Commercial och Estelle Douglas, Director of Marketing and Insight

För en tid sedan lämnade Schibsted och Bonnier News MMS som valuta för online video på grund av att mätningen inte fungerade fullt ut. Nu tar koncernerna ett gemensamt grepp för att mäta och utvärdera online video i samarbete med Kantar Sifo.

Det innebär att Kantar Sifo kommer att tredjepartsmäta all videotrafik för mediehusen på Aftonbladet TV, Godare.se, Aftonbladet Livsstil, Expressen TV och Di TV och automatiskt matcha detta mot data på videokampanjer som bokas in i mediehusens annonshanteringssystem. Resultaten på kampanjerna samlas och redovisas i Kantar Sifos kampanjportal. 

– Med Kantar Sifos mätning ger vi marknaden en automatiserad heltäckande mätning på online video kampanjer. Vi mäter en kampanjs räckvidd, impression, frekvens, demografi, antal startade strömmar, completion rate samt konsumtion nedbrutet på kvartiler, säger Serdar Ok, Head of Insight på Bonnier News Commercial.

För både Bonnier News och Schibsted har det varit viktigt att hitta en lösning som kan mäta alla online videokampanjer, oavsett köpsätt, där mediebyråer kan följa och utvärdera videokampanjer från Sveriges två största mediehus. 

– För att vi ska kunna vara affärsmässiga och fullt ut vara transparenta med effekten på våra kunders investeringar är vi därför mycket glada att vi tillsammans med Bonnier News har landat i Kantar Sifos tekniska lösning, säger Estelle Douglas, Director of Marketing and Insight, Schibsted. 

Vill du ha mer information? Kontakta oss nedan!

Serdar Ok, Head of Insight, Bonnier News Commercial. 
Telefon: 070 145 43 59  E-post: serdar.ok@bonniernews.se

Estelle Douglas, Director of Marketing and Insight, Schibsted. 
Telefon: 070 979 24 95. E-post: estelle.douglas@schibsted.com.

Dela: