Bonnier och Schibsted lanserar gemensam videoprodukt – garanterar 750 000 unika individer

I en ny satsning mellan de två mediehusen garanteras 750 000 unika individer genom produkten “Aftonbladet TV och Expressen TV Video Impact”. Detta är även första gången en annonsör kan synas med sin rörliga kampanj hos de två nyhetsjättarna samtidigt genom endast ett köp.

– Både Expressen TV och Aftonbladet TV har enormt stark räckvidd var för sig och tillsammans når vi ännu fler. Detta sätter oss i en unik position att erbjuda en videoprodukt med hög räckvidd i en kvalitativ och inspirerande kontext, säger Joakim Flodin, vd för Schibsted Marketing Services i Sverige.

Det säljs endast en kampanj per vecka, och annonsören går sedan “först i kön” hos både Aftonbladet TV och Expressen TV i sju dagar. Detta möjliggör den höga garanterade räckvidden på 750 000 unika individer, en garanti som verifieras av MMS som oberoende tredjepart.

– Vi har paketerat det bästa av våra gemensamma produkter och dessutom med en garanti. Video Impact har redan visat sig addera värde och effekt vilket är vårt främsta löfte till annonsörerna, säger Alexander Lydecker, Chief Commercial Officer, Bonnier News Sales.

Att kunna garantera just unika individer för rörligt innehåll är även det unikt med Aftonbladet TV och Expressen TV Video Impact. Eftersom de flesta användare idag har flera olika enheter – som mobil, jobbdator och hemdator – räknas en och samma person oftast som flera unika användare. Genom samarbetet med MMS kan man istället garantera räckvidd i unika individer.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda denna produkt tillsammans med Schibsted, särskilt då vi ser att många av våra annonsörer vill kunna synas hos både Expressen TV och Aftonbladet TV. Produkten kommer fungera sömlöst för annonsören med endast en kontaktperson, en bokning, en leverans, en faktura och en rapport, säger Alexander Lydecker, Chief Commercial Officer, Bonnier News Sales.

Även från byråsidan ser man fram emot den nya paketeringen, som man tror kommer leda till tryggare och mer träffsäkra videoköp.

– Detta är ett spännande initiativ från Bonnier och Schibsted som vi välkomnar eftersom det utmanar och utvecklar marknaden. Efterfrågan av rörlig bild är fortsatt stark så denna paketering av Expressen TV och Aftonbladet TV är ett intressant komplement. Extra spännande är ju att två publicister samarbetar för att skapa nya räckviddsalternativ. Ur ett leveransperspektiv så känns det även nytänkande med en garanti kring unika individer, säger Cecilia Sundström, vd för Wavemaker Sverige.

Dela: